Al Hoceima in actie 2013

 

L’art sur l’eau is het eerste twinningproject dat de academie voor beeldende kunsten Hoboken heeft lopen met een schooltje in Beni Bouyache, Al Hoceima. De stad Al Hoceima ligt in het noorden van Marokko in het Rifgebied.. Hoewel omgeven door de landelijke dorpjes en stammen van het Rifgebergte is het echt een moderne stad.

Na een grondige voorbereiding en met de faciliterende hulp van onze partnerorgansatie Tamtamgogo trok een groepje vrijwillige studenten en docenten in de eerste week van de Paasvakantie naar Al Hoceima om een artistiek project rondom het thema ‘L’art sur l’eau’ te realiseren met de jongeren van de partnerschool. Geïnspireerd door Magritte en andere  surrealisten maakten de jongeren van de school onder begeleiding van onze vrijwilligers een artistiek ontwerp waarna ze zelf aan de slag gingen om hiermee hun trapzaal te versieren. Jongens, meisjes, eerstejaars, laatstejaars en zelfs directie, iedereen was erg enthousiast om mee te schilderen. De nadruk lag hier op het samen creatief-artistiek bezig zijn.

Een andere groep vrijwilligers ging rondreizen in de erg mooie omgeving van Al Hoceima op zoek naar zo veel mogelijke boeiende impressies. Deze beelden werden na terugkeer getoond in de galerij van de academie. Zo konden die studenten die niet meegereisd waren toch beelden kiezen om artistiek aan de slag te gaan in het eigen atelier.

Film

https://goo.gl/photos/obvTQe49GPC6PsRP6

p1010788_kl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s